miercuri, 9 ianuarie 2013

Optimizare sniper SVD A&K manual


Acest tip de sniper SVD A&K generatia a 2-a este, dupa parerea mea, cea mai fiabila, robusta si versatila platforma de sniper cu armare manuala de pe piata. Simplitatea sistemului tragaci ii confera si rezistenta in acelasi tip, astfel incat se poate upgrada la viteze mari foarte usor cu arcurile pentru armele electrice, fara riscul de a se strica vreo componenta interna.


Un alt avantaj major il reprezinta modul de armare, care este cel mai ergonomic dintre platformele de sniper, deoarece armarea se executa cu o simpla miscare liniara inspre umar, pentru a comprima arcul, revenirea inspre in fata efectuand-o arcul de revenire paralel. Astfel se obtine o rata de foc mai mare, fara a se deranja linia de ochire. Evident ca doar dreptacii sunt avantajati de modul de constructie a replicii, dar acelasi lucru se poate spune si despre celelalte arme.

Poate cel mai notabil avantaj este faptul ca se potrivesc gumele de hop-up si tevile interne de la AEG, astfel incat se poate imbunatati radical efectul de hop-up, grupajul si portanta bilei, in functie de preferintele proprietarului la nivel de brand si model de componente.


La aceasta replica am facut imbunatatirile de mai jos pentru ca s-a impus modificarea modelului din fabrica, pentru o fixare mai buna a ansamblului hop-up.

Primul lucru schimbat a fost guma de hop-up originala care s-a ciupit, si scapa compresie. I-am montat o guma Madbull rosie, dupa ce am rotunjit muchiile fantei in care intra aceasta in teava interna. Apoi am montat pe teava interna un inel din fier, fabricat la strung, cu rolul de a centra teava interna in camera de hop-up, si de a elimina rotatia axiala a tevii. Acest inel l-am prins pe pozitie cu super-glue, aceasta fiind o metoda rezistenta (deoarece nu exista practic nici o forta pe acest inel), dar si usor de demontat.


Apoi am fabricat un alt inel pentru a mentine camera de hop-up pe pozitie in suportul acesteia, deoarece inelul de cauciuc cu care a venit din fabrica nu-si facea treaba; camera deplasandu-se cu aproximativ 2mm inspre in fata si decaland si modul de alimentare, si alinierea nozzle-ului cu guma de hop-up.


Am fabricat un alt inel de centrare a varfului tevii interne in teava externa, pentru a elimina vibratiile.


Dupa cate se observa, sear-ul (parghia) de la tragaci si pistonul sunt foarte putin uzate.


Arcul se inlocuieste foarte usor: se scoate capacul de deasupra parghiei de armare, se demonteaza cele 2 suruburi ce fixeaza ghidajul de arc, apoi se scoate acesta, cu tot cu arc. Montarea se face in sens invers, la fel de simplu!


Pe ghidajul de arc din foto de mai jos se afla arcul original, cu care replica scoate 155 m/s, cu bila de 0,20g si hop-up-ul la minim. Arcul de mai jos este Element M125, cu care scoate viteza de 135 m/s, iar distanta de angajare este aproape aceeasi!


Secretul eficientei acestei replici o reprezinta extensia manerului de armare, produs comandat de pe situl Airsoftpro.cz, care isi merita fiecare banut, deoarece imbunatateste atat ergonomia armarii, cat si a folosirii acestei replici in general.


Mai detine incarcatorul original, de 40 bile, cu carcasa metalica, fara probleme; obrazarul pentru pat, si un amortizor custom made.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu